ВЕСТИ
четвртак, 20 фебруар 2014 20:03    ПДФ Штампа Eл. пошта
Помозимо изградњу Храма у Каменици

Житељи села Каменице на северу Космета започели су изградњу храма 2012. године. Иако није постојала грађевина, мештани су знали да је ово место свето, долазили су ту и молили се Богу. Господ Бог је послао благослов да се сагради на овом месту храм посвећен Цару Константину, захваљујући коме су сви Хришћани прославили велики јубилеј, 1700 година постојања Хришћанства. Мештани и народ овог краја безрезервно улажу свој труд, рад и новац како би овај храм угледао светлост дана.

4. јула 2013. године подигнут је часни крст на храм посвећен Светом Цару Константину и Царици Јелени, који су мештани сазидали за десетак месеци. Због изгледа храма и брзине његове градње данас им пристижу само речи похвале са свих страна. Управо су прикупљена и средства за куповину бакарног покривача. Према пројекту овлашћеног архитекте, поред овог храма потребно је уградити звоно тежине 500кг. Контактирајући произвођаче црквених звона у Белосавцима, сазнали су да оно кошта 9000 евра.

Мештани су и даље вољни да улажу себе и своја добра у ову градњу, али суочени са скупим завршним радовима и огромним досадашњим трошковима, немају довољно материјалних средстава, те се зато обраћамо свима вама да, у складу са својим могућностима, финансијски помогнете куповину горе поменутог звона.

Новчана средства можете уплатити на рачун Српске православне црквене општине Сочаничке, број рачуна: 360-0045982701004-12, са назнаком ,,за градњу храма у Каменици''.

Имајући у виду тежак положај нашег народа и преко потребну веру у опстанак на овим просторима, сматрамо да ће овај храм допринети јачању верског, културног и националног идентитета српског народа на Косову и Метохији.

Унапред захвални:

Председник црквеног одбора, Миле Марковић

Члан црквеног одбора, Миодраг Радовановић, тел 063506771

Мештани села Каменица

Српски народ Косова и Метохије


Информативна служба СНП 1389

Komentari
Dodaj Novi
+/-
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."